Informatie over nederlandse taal

Breadcrumbs

Jullie geven toch gratis online taallessen?

Jazeker. We hebben een gratis aanbod voor Nederlandse taalles voor de Oekraïners in Nederland.

Uitgeverij Kleurrijker BV stelt de taalmethode Nederlands voor Oekraïners, kosteloos en per direct beschikbaar.

Luister en leer is een programma om Nederlands te leren door te luisteren en na te spreken. Het zijn 24 lessen over bijvoorbeeld uitspraak, getallen, groeten, familie, eten en drinken & de klok, met Oekraïense vertalingen. Het programma is nu kosteloos beschikbaar gemaakt voor alle vluchtelingen uit Oekraïne.
Je kunt hiermee zelf aan de slag gaan.

Maar er komt meer. Een aantal gecertificeerde NT2 docenten van taalschool coöperatie NT2 Entree U.A., (waarvan een paar met een Oekraïense achtergrond) zullen vanaf volgende week videolessen op gaan nemen waarin er uitleg wordt gegeven van de lesstof.
Gratis!

Hoe kan ik de lessen gaan volgen?

Het lesprogramma is nu kosteloos beschikbaar gemaakt voor alle vluchtelingen uit Oekraïne. Kijk voor meer informatie op https://kleurrijker.nl/luister-en-leer-cd1-en-cd2 en lees hoe je het kan bestellen.

  • Print het boekje met de vertalingen, of gebruik de PDF digitaal.
  • Luister naar een les op de audio van de website van Kleurrijker.
  • Lees de betekenis van de woorden en zinnen die je hoort. Gebruik hiervoor het boekje.
  • Luister nog een keer naar de les en zeg nu de woorden na. Herhaal dit een aantal keer en denk voor jezelf of je de betekenis in jouw taal kent.
  • Luister na een week nog een keer naar de les. Welke woorden wist je niet? Noteer deze in het boekje. Blijf herhalen totdat je de woorden kent.

Het is een goed idee om zoveel mogelijk te oefenen! Oefen gesprekjes met anderen. Bespreek samen wat goed gaat en wat moeilijk is. Als er een Nederlandse vrijwilliger is, oefen dan ook met deze persoon!
Bij ‘Luister en leer’ hoort een boekje met de vertalingen in het Oekraïens of Russisch. Je kunt dit boekje digitaal bekijken of printen en dan de betekenis opzoeken in jouw taal.

Op onze website zie je de link naar de online lessen. Of klik op rechtboven deze website op het YouTube icoontje, dan kom je ook bij onze taallessen terecht.
Het is een opbouwende reeks, dus je kunt altijd starten vanaf het begin en je eigen tempo aanhouden.

Heel veel succes en vooral plezier met de cursus!

En welk taalniveau is dit precies?

We beginnen op het niveau dat je leermaatje wel kan schrijven in de moedertaal. Maar in de Nederlandse taal zeer beperkt is tot een paar woorden. Dat is dat het taalniveau A0. Niet echt een positieve bewoording, dus vergeet het maar snel want we leiden je op naar niveau A1.

En hoe zit het met de leerbaarheid?

Ben je hoogopgeleid en spreek je al meer dan één taal? Dan is deze cursus prima te volgen, maar zal je het snel te langzaam vinden. Kijk maar of je er baat bij hebt. Niet geschoten is altijd mis!

Tips en Hulp

Graag, mail de tips maar door naar ons info adres en met de goedkeuring dat we het mogen plaatsen.