Informatie over nederlandse taal

Breadcrumbs

Mogen Oekraïners nu wel of niet werken in Nederland?

Jazeker, vanaf 1 april 2022 mogen Oekraïners in loondienst gaan werken. maar je hebt dan wel een BSN nodig. Werken is goed; je krijgt geld en nieuwe contacten. Het biedt jou ook even afleiding van jouw zorgen. Maak wel goede afspraken en denk goed na wat je zelf wilt. Je hoeft niet overal "ja' op te zeggen in Nederland. Doe dat alleen als je het ook echt wilt. En anders antwoord je:"Bedankt voor het aanbod, maar ik kijk nog even verder...."

Vergeet ook niet om de Nederlandse taal te leren. Wij adviseren om een combinatie te maken; een paar dagen werken en een paar dagen de taal leren. 

 

Kun je werken als je nog geen Nederlands spreekt?

Ja, dat kan zeker. Maar probeer wel zo snel mogelijk te starten met het leren van de Nederlandse taal. Want zo maak je veel sneller contact met je collega’s en begrijp je sneller dingen. Dus het juist enorm helpend zijn want je kunt het in de praktijk uitproberen. En van proberen kun je leren!

Er bestaan uitstekende leerprogramma’s die helpen om snel de taal te leren. Kijk eens op de website van https://werkend-nederlands.nl

Kan mijn werkgever iets betekenen met het leren van de taal?

Vaak kan er veel meer dan je zou denken Er is een tekort aan veel arbeidskrachten in ons land. Wanneer je gemotiveerd en goed werkt is het voor een werkgever heel interessant om jou voor het bedrijf te laten werken. Daar heeft de werkgever vaak ook iets voor over.

De investering voor een gedegen online zelfstudieprogramma kan al voor minder dan 200 euro. Vraag het gewoon bij je sollicitatiegesprek of er mogelijkheden zijn om de taal te leren. Dat is niet ongebruikelijk om te doen en je bent het vast en zeker waard. De werkgever ziet ook dat je serieus bent. 

Tips en Hulp

Graag, mail de tips maar door naar ons info adres en met de goedkeuring dat we het mogen plaatsen.